Skip to content

ARS 108 2.7.-29.8.2021

ARS 108 on immersiivinen nykytaidenäyttely ja festivaali, joka järjestetään Tehdas 108:n Luovassa Keskuksessa Tehdassaaressa sekä Nansotalolla Nokialla.

Festivaali koostuu näyttelyiden ohella esittävästä taiteesta sekä erilaisista poikkitaiteellisista tapahtumista ja työpajoista. Tavoitteena on luoda toistuva, tasokas ja kansainvälinen – sekä yhteisön ja sosiaaliset aspektit huomioon ottava taidenäyttely ja festivaali.

Vuoden 2021 teema Heijastus / Reflection pyrkii heijastamaan teoksen ja katsojan välistä vuorovaikutusta sekä tuomaan katsojan osaksi teoksen sisältöä.

Pääpaino näyttelyn teoksissa on mediataide (video-, valo-, äänitaide), kuvanveisto, tilataide sekä näiden erilaiset yhdistelmät. Tavoitteena on tuottaa erilaisia immersiivisiä taidekokemuksia ja tilaelämyksiä näyttelyn, tapahtumien ja muun festivaaliohjelman kautta.

Mikä on Tehdas 108?

TEHDAS 108 on vuodesta 2013 alkaen tyhjään tehdasrakennukseen kiertotalouden periaatteilla ja aktiivisen kansalaisyhteisön voimin synnytetty omavarainen Luova Keskus Nokian Tehdassaaressa. Se on sekä suosittu kohtaamispaikka että merkittävä kasvualusta taiteiden harjoittamiselle, kaupunkikulttuurille, luovuudelle, oppimiselle ja yrittäjyydelle.

Se tarjoaa elämyksellisen keitaan lukuisille tapahtumakävijöille ja matkailijoille sekä merkityksellistä tekemistä ja resursseja oman potentiaalin löytämiseen pirkanmaalaiselle välityömarkkinoiden asiakkaalle, opiskelijalle tai vapaaehtoiselle.

Osoite

Tehdas 108
Souranderintie 2, Tehdassaari
37100 Nokia

Nansotalo
Tanhuankatu 2,
37100 Nokia

Infoa

Festivaali on Tehdas 108:n tapahtuma ja sen kuratoi ammattitaiteilijoista koostuva työryhmä.

Ota yhteyttä

ars108nokia@gmail.com
ars108.com
tehdas108.fi

Katso myös