Skip to content

Hakavuoren luontopolku

Hakavuori on Siurossa sijaitseva liuskekallio, jolta on hienot näköalat Kulovedelle ja Nokianvirralle.

Ruutanan suojelualueen eteläpuolella sijaitseva Hakavuori on oiva kohde lyhyelle luontoretkelle. Alueen tulivuoriperäinen kalliomaasto on vaihtelevaa ja maisemasta erottuvat muun muassa kallioseinämät ja veden pyöreiksi hiomista kivistä muodostuva muinaisranta. Alueen metsätyypit vaihtelevat rehevästä pähkinäpensaslehdosta, lehtomaisiin kankaisiin ja kuiviin kalliokankaisiin. Hakavuorelta avautuu kauniit näkymät sekä Nokianvirralle että Kulovedelle.

Hakavuoren luontopolun varrelle on asennettu alueen luonnosta ja geologiasta kertovat opastaulut kesällä 2021. Uusia luonto-opasteita on viisi ja ne sijaitsevat helppokulkuisen, 0,8 kilometriä pitkän luontopolun varrella.

Parkkipaikka sijaitsee Penttilänmäentien varrella.

Nokian retkeilyreitit -esite (pdf)

Isä, äiti ja pieni poika tutkivat luonto-opastetta Hakavuoren luontopolulla.
Isä, äiti ja pieni poika tutkivat luonto-opastetta Hakavuoren luontopolulla.

Osoite

Penttilänmäentie 23
37200 Nokia

Infoa

Luontopolulle pääsee, kun kulkee Nokian keskustasta kahdeksan kilometriä kohti Siuroa ja kääntyy Siurontieltä vasemmalle Penttilänmäentielle. Luontopolku alkaa tien oikealta puolelta. Luontopolku on merkitty maastoon.

Penttilänmäentiellä on rajoitetusti pysäköintitilaa. Luontopolun lähtöpisteellä postilaatikoiden viereen mahtuu kaksi ajoneuvoa. Luontopolun Ippilänkadun puoleisessa päässä auton voi pysäköidä kadunvarteen. Alueella liikuttaessa on vältettävä pihoihin ajoa.

Ota yhteyttä

venla.kuusela@nokiankaupunki.fi

Katso myös