Skip to content

Hakavuoren luontopolku

Hakavuori on Siurossa sijaitseva liuskekallio, jolta on hienot näköalat Kulovedelle ja Nokianvirralle.

Ruutanan suojelualueen eteläpuolella sijaitseva Hakavuori on oiva kohde lyhyelle luontoretkelle. Alueen tulivuoriperäinen kalliomaasto on vaihtelevaa ja maisemasta erottuvat muun muassa kallioseinämät ja veden pyöreiksi hiomista kivistä muodostuva muinaisranta. Alueen metsätyypit vaihtelevat rehevästä pähkinäpensaslehdosta, lehtomaisiin kankaisiin ja kuiviin kalliokankaisiin. Hakavuorelta avautuu kauniit näkymät sekä Nokianvirralle että Kulovedelle.

Polun varrella on yhteensä 19 rastia, joilla kerrotaan metsäluonnosta ja paikallisesta lajistosta. Tietotauluissa esitellään mm. pähkinäpensaan ekologiaa ja etelävuorivaikutusta.

Parkkipaikka sijaitsee Penttilänmäentien varrella. Helppokulkuinen 0,8 kilometrin mittainen polku ei muodosta lenkkiä.

Nokian retkeilyreitit -esite (pdf)

Mies seisoo selin Hakavuoren luontopolulla keväisenä päivänä.

Osoite

Penttilänmäentie 23
37200 Nokia

Infoa

Luontopolulle pääsee, kun kulkee Nokian keskustasta kahdeksan kilometriä kohti Siuroa ja kääntyy Siurontieltä vasemmalle Penttilänmäentielle. Luontopolku alkaa tien oikealta puolelta. Luontopolku on merkitty maastoon.

Penttilänmäentiellä on rajoitetusti pysäköintitilaa. Luontopolun lähtöpisteellä postilaatikoiden viereen mahtuu kaksi ajoneuvoa. Luontopolun Ippilänkadun puoleisessa päässä auton voi pysäköidä kadunvarteen. Alueella liikuttaessa on vältettävä pihoihin ajoa.

Ota yhteyttä

antti.makela@nokiankaupunki.fi