Hinttalan kotiseutumuseo

Museo esittelee 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria, kesäkahvila ja -näyttelyitä

Hinttala on Nokian kaupungin viihtyisä museoalue Nokian keskustassa. Punamullattu talonpoikainen pihapiiri sijaitsee alkuperäisellä paikallaan, vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun puolivälistä. Museo esittelee 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria ja Luhti – näkökulmia aikaan -näyttely tarkastelee historiallisia tapahtumia Hinttalan, Kankaantaan kylän ja Nokian perspektiivistä. Vaihtuvista kuvataide- ja käsityönäyttelyistä löydät uniikkeja taideteoksia, kodin käyttötekstiilejä sekä tuliaisia moneen makuun. Café Hinttala palvelee kävijöitä pytinkirakennuksessa. Rakennuksiin voi tutustua kesäisin omatoimisesti tai oppaan kanssa.

 

 

Nokianvaltatie 5, 37100 Nokia

Infoa

Aukioloajat


ti – pe 10 – 18, la – su 10 – 15

Museopirtti ja näyttelyt 2.6. – 16.8.2020

Café Hinttala 2.6. alkaen


Juhannusaaton aattona to 18.6. Hinttala on avoinna klo 10 – 14.

Juhannuksena 19. – 21.6. alue on suljettu.


Museolle ja näyttelyihin on vapaa pääsy.


Hinttala on avoinna kesäisin ja joulun aikaan. Kauden ulkopuolella ryhmät voivat tilata halutessaan museo-opastuksen Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n auktorisoiduilta oppailta ympäri vuoden. Opastuksen sisältö, reitti ja kesto räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Opastuksesta veloitetaan käytetyn ajan perusteella.


Pysäköinti


Maksuton pysäköintialue on Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä, ja sinne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti.


Esteettömyys


Alue ei ole esteetön. Pihapiirin maasto on epätasaista ja osaan rakennuksista on korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnissä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.


 


Ota yhteyttä

050 395 8801