Avoimet opaskierrokset

Kiehtovia tarinoita Nokian historiasta, kulttuurista ja elämänmenosta.

Opastetuilla kävelykierroksilla kuulet tarinoita Nokian historiasta, kulttuurista ja nokialaisesta elämänmenosta.

su 2.6. klo 13 Tehtaiden Nokia
Lähtö rautatieasemalta, Rautatienkatu 3. Nokian teollisesta historiasta kertova kierros alkaa rautatieasemalta ja etenee Nanson, myllyn ja harjun kautta Souranderintien maisemiin. Kesto 1,5 h.

la 8.6.–10.8. klo 13 Opastetut kierrokset Hinttalassa
Nokianvaltatie 5. Miksi juuri Hinttalasta on tullut kotiseutumuseo ja millaisia tarinoita pihapiiriin liittyy? Kuka oli kirkonmäellä nyrkkitappelussa vuonna 1551 ja millaista ruokaa on syöväntaikina? Opastukset lauantaisin klo 13 sekä pyynnöstä aina oppaiden ollessa paikalla. Kesto 45 min.

su 9.6., 7.7. ja 4.8. klo 11–15 Työläiskotimuseot avoinna
Nokian kirkon alapuolella Nokianvaltatien ja Yrittäjäkadun risteyksessä sijaitsevat Koskenmäestä Viikinharjun kupeeseen siirretyt Sirenin Martan pirtti sekä Isonkiven-Järvisen mökki kertovat 1800- ja 1900-lukujen taitteen elämästä teollistuvalla paikkakunnalla. Opas paikalla, voit tulla paikalle oman aikataulusi mukaan.

su 30.6, 28.7 ja 11.8 klo 17 Hautausmaakierros
Lähtö Nokian kirkolta, Pirkkalaistie 22. Tutustutaan Nokian menneisyyteen vanhalla hautausmaalla lepäävien henkilöiden elämäntarinoiden kautta. Opastuksen jälkeen on mahdollisuus tutustua kirkon alakerrassa olevaan Nokian seurakunnan kirkkomuseoon ja osallistua iltahartauteen. Kesto on 1, 5 h.

su 14.7. klo 13 Idestamin Tehdassaari
Lähtö Tehdassaaresta, keltaisen pääkonttorin edestä, Souranderintie 2. Tehdassaari kertoo aikansa tarinaa agraaripitäjän harppauksesta teolliseen aikaan. Kuulet, kuinka tsaarinajan teollisuusmies patruuna Knut Fredrik Idestam löysi tiensä houkuttelevan Nokianvirran suistoon, kuka tämä aikansa merkittävin teollisuusmies oli ja mitä hän toi tullessaan paikkakunnalle. Kesto 1 h.

su 21.7. klo 13 Nuijasodan jäljissä Nokialla
Lähtö Scandic Edenin pääovien edustalta, Paratiisikatu 2. Kävelykierroksella kerrotaan Pohjoismaiden viimeisestä talonpoikaiskapinasta niillä paikoilla, missä nuijamiehet ja Flemingin huovit Nokialla kohtasivat taistelussa vuoden 1596 uuden vuoden aattona. Nähdään Nuijasodan muistomerkki, nokialaisittain Ilkan patsas. Kesto 1,5 h.

Muutokset mahdollisia.

Infoa

Kierroksille on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Retket tehdään kävellen vaihtelevassa maastossa, varaudu mukavin jalkinein ja säänmukaisella vaatetuksella.


Kierrokset järjestää Nokian kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n kanssa. Hautausamaakierroksilla yhteistyössä on mukana myös Nokian seurakunta.


Ota yhteyttä

03 5652 0100