Skip to content

Nokian Työväen Teatteri

Syksyn 2023 ohjelmistossa on Mika Waltarin Veijarikomedia Omena putoaa eli Perämies-Jaskan, Ventti-Villen ja Murto-Kallen seikkailut.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat 50-luvun Helsinkiin, kaupungin laitamille ja takapihoille. Siellä asuvaan, Jonssonien perheeseen kuuluu Perämies-Jaskaksi kutsuttu isä ja hänen tyttärensä Ilona.

Naapuri, väkijuomiin kallistuva Anderssonska, koditon filosofi ja pihan lapset vierailevat useasti Ilonan vaatimattomassa, mutta viihtyisässä kellariasunnossa. Laihasta keitosta riittää aina myös heillekin.

Tarina kertoo myös hienostokaupunginosan varakkaan teollisuusneuvoksen elämästä. Hän kohtaa päiväkävelyllään Ilonan, joka muistuttaa ällistyttävästi neuvoksen auto-onnettomuudessa kuollutta tytärtä. Teollisuusneuvos Österberg kärsii sydänviasta, mutta ei halua vielä tehdä testamenttia ahneille sukulaisilleen, jotka vain odottavat ”kultaisen omenan” putoamista suoraan suuhun.

Perämies-Jaska palaa kotiin. Hän on ollut pitkään poissa ja Ilona luulee hänen olleen merillä. Jaskan mukana taloon muuttavat myös hänen sellikaverinsa Ventti-Ville ja Murto-Kalle.

Miten lopulta käy näille takapihojen tragikoomisille sankareille ja hienostorouville? Kenelle teollisuusneuvos testamenttaa omaisuutensa ja kuka saa tarinan sankarittaren sydämen?

Ohjaus: Rami Saarijärvi
Lavastus: Tapio Huilla

Osoite

Kylmänojankatu 3
37100 Nokia

Infoa

Esityksiä ajalla 9.11.2023-24.3.2024.

Varaa lippusi näytelmään lippuvarauksen kautta.

Liput

Aikuiset 25 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät: 22 €
Rinkilippu/avustajan lippu/lapset: 12 €
Ryhmät: ryhmät alkaen 20 henkilöä teatterilippu 22 €/hlö ja väliaikakahvit 6 €/hlö

Ota yhteyttä

050 3468 464
nokiantyovaenteatteri@kolumbus.fi
nokianteatteri.fi

Katso myös