Skip to content

Nokian Vanhat talot

Mistä on Nokian vanhat talot tehty? Talot, tilat ja pihat ovat avoinna yleisölle seuraavan kerran kesällä 2022.

Nokian ensimmäinen Vanhat talot -tapahtuma järjestettiin helteisessä säässä sunnuntaina 16.6.2019. Tapahtumassa oli mukana 23 taloa eri vuosikymmeniltä. Väkeä liikkui kohteissa vilkkaasti koko päivän ajan ja kaikkiaan taloissa kirjattiin päivän aikana runsaat 7000 käyntiä.

Päivän suosituin kohde oli Knuutilan kartano, jossa vieraili noin 700 kävijää. Pitkäniemen linnassa, Vanhassa Vikkulassa ja Hinttalan kotiseutumuseolla vieraili 600 kävijää. Myös Siuron vanha pappila, Branderin torppa ja Työläiskotimuseot houkuttelivat useita satoja kävijöitä päivän mittaan. Yleisöä saapui tapahtumaan eri puolilta Suomea ja Pirkanmaata.

Nokian Vanhat talot -tapahtuman järjesti Nokian kaupungin kulttuuripalvelut ja kaupunkikehityspalvelut yhteistyökumppaneineen. Tapahtuman toteutukseen osallistuivat asukkaiden lisäksi mm. Nokia-seura ry, Nokian seurakunta, Kankaantaan Omakotiyhdistys ry, Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry, Tottijärven maa- ja kotitalousseura ry, Tampereen Rakennuskulttuurikeskus Piiru, Siuron koulun vanhempainyhdistys ry, Siuro-seura ry ja FC Nokia ry.

Nokian Vanhat talot -tapahtumalehti (pdf)

Infoa

Tiedustelut Nokian kaupungin kulttuuripalvelut
p. 040 7799 009
kulttuuri@nokiankaupunki.fi

Katso myös