Skip to content

Ossi Somman veistospuisto ja Mikko Salosen ateljee

Kuvanveistäjä Ossi Somman veistospuisto sijaitsee Nokian Siurossa, entisen Penttilän koulun pihapiirissä. Veistospuistossa ja vahakabinetissa on pysyvästi esillä laaja kokoelma taiteilijan tuotantoa.

Kuvanveistäjä Ossi Somman (1926-2020) veistospuisto sijaitsee Nokian Siurossa, entisen Penttilän koulun pihapiirissä. Veistospuistossa ja vahakabinetissa on pysyvästi esillä laaja kokoelma taiteilijan tuotantoa. Pihapiirissä sijaitsevassa ulkorakennuksessa on Vahakabinetti, johon taiteilija on sijoittanut erityisesti ainutlaatuisella tekniikallaan valamia vaha- ja lasikuituveistoksiaan. Valkoisen talon ullakolla on  lisäksi erillinen galleriahuone, jossa on esillä Somman teoksia.

Professori Somma on toiminut Kankaanpään taidekoulun opettajana ja rehtorina, debytoinut kuvanveistäjänä vuonna 1956 ja hänen tuotantoaan on useissa julkisissa kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.

Veistospihan valkoisessa talossa on kuvanveistäjä Mikko Salosen ateljee. Veistospiha on paitsi innostava matkailukohde, myös kotipiha, joten liikuthan alueella kunnioituksella ja teoksia varoen.

Vanha ruosteinen autonromu, joka on osa Ossi Somman taideteosta veistospihalla.
Ossi Somman taideteoksia veistospuiston vahakabinetissa.
Ossi Somman vanhan kotitalon yläkerrassa on huone, jossa on esillä pienveistoksia.

Osoite

Siuron valtatie 617
37200 Siuro

Infoa

Veistospihaan voi tutustua omatoimisesti klo 10-20 välisenä aikana osoitteessa Siuron valtatie 617, 37200 Siuro. Pihassa on pysäköintialue muutamalle ajoneuvolle.

Mikko Salosen ateljee ja ullakkogalleria ovat avoinna sopimuksen mukaan.

Ryhmät

Maksulliset opastukset ryhmille ennakkovarauksella. Tiedustelut Talkkari-Maralta maranormaali@gmail.com

Katso myös