Skip to content

Järvien Reitit – pyöräillen ympäri Pirkanmaata

Pyhäjärvireitillä on viisi runkoreittiä ja useita näiden ympärille rakennettuja matkamahdollisuuksia.

Järvien reitin varrelta ja ympäristöstä on haettu pyöräilijöille soveltuvia palveluetappeja – ruokaa, juomaa, majoitusta sekä kaikenlaista mielenkiintoista tehtävää ja nähtävää. Voit siis räätälöidä suosikkikohteidesi pohjalta parhaan reitin reissullesi!

Henkiseksi lähtöpisteeksi on valittu Laukontorin sataman Tampereella, mutta voit lähteä liikkeelle aivan mistä vain matkan varrelta, kiertää myötä- tai vastapäivään ja hyödyntää laivaa tai junaa osan matkasta. Järvien reitille pääset mukaan myös Nokialta.

Nokialla on paljon mielenkiintoisia kohteita, jotka voi saavuttaa helposti pyöräillen. Esimerkiksi Scandic Eden Nokia -kylpylähotelli tarjoaa levähdys- ja ruokapaikan koko perheelle. Hinttalan kotiseututalossa järjestetään paljon tapahtumia, näyttelyitä ja konsertteja kesäaikaan ja samassa pihapiirissä toimiva Café Hinttala tarjoaa itseleivottuja herkkuja, jolla jaksaa taas polkea eteenpäin. Myös Tehdassaaren Tehdas 108:n Luovaan Keskukseen pääsee kätevästi polkupyörällä. Lisäksi kaupungissamme on monia uimarantoja, jotka tarjoavat virkistyspaikkoja polkijalle helteisenä päivänä.

Kevennä matkaa laivalla tai junalla

Pyörämatkaa voi leppoistaa pakkaamalla polkupyörän laivan tai junan kyytiin ja tehdä pienempiä päivämatkoja määränpäässä. Hopealinjat vievät Pyhäjärven puolella pyöräilijöitä Laukon kartanolle (Vesilahti) tai reittiliikenteen kyydissä Nokialle sekä Visavuoreen (Valkeakoski).

Junan kyytiin taas voit nousta Nokialla, Lempäälässä, Toijalassa, Tampereella ja Mänttä-Vilppulassa (aseman nimi on pelkkä Vilppula). Muistathan aina ostaa pyöräpaikan junaan, sekä Bike & Boat-lipun Hopealinjojen laivaan hyvissä ajoin. Näin mahdut varmemmin kyytiin.

Lataa PyhäNäsi-reittikartta Järvien Reitit -verkkosivustolta

Nainen kastaa varpaitaan veteen laiturilta polkupyörä vieressään.

Osoite

Voit lähteä matkaan esim. Scandic Eden Nokia -kylpylähotellilta

Infoa

Pyhä-Näsi on Pirkanmaan yhdistävä matkailureitistö, joka on luotu Pirkanmaan ELY-keskuksen myöntämän Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahoituksen tuella.

Reitti kulkee erityyppisillä tiepäällysteillä, ajoittain pyöräteitä ja hiekkateitä, pikiteitä tai ajotien reunassa. Kaikilla teillä liikkuessa on tärkeää muistaa yleinen turvallisuus ja huomioida tiepäällysteen kunto. Paikka paikoin syrjäisemmillä alueilla voi esiintyä tierikkoja tms. joten hätiköimätön aikataulu on aina valttia. Pääosin teiden kunto Pyhä-Näsin reiteillä on kuitenkin hyvä.

Ota yhteyttä

044 423 5789
hanna.eronen@tampere.fi
Järvien reitti

Katso myös