Skip to content

Taidetalon vaihtuvat näyttelyt

Taidetalon alakerta on taidekollektiivi TaideRemmin käytössä 8.1. – 15.8.2024, ja yläkerta on vuokrattu Nokian Yrittäjät ry:n yhteisöllistä toimintaa varten 1.8.2023 alkaen. Nokian Taidetalo on yksi tämänhetkisistä kaupungin välitiloista. Välitilat ovat toistaiseksi tyhjillään olevia tiloja, joita tarjotaan taide- ja kulttuuritoimijoille avoimen haun kautta.

Nokian Taidetalo 5.3.-27.5.2024

TaideRemmi aloittaa vierailevien näyttelyiden sarjan:
5.3. – 24.3. Marja-Liisa Hietalahti: Maisemissa.
Taidokkaita, tunnelmallisia, abstrakteja akryylimaisemia.

26.3.-14.4. kuvataiteilija Bené Rodrigues (Brasilia): X-ray of Brazil.
Hehkuvan värikylläisiä maalauksia Brasilian arjesta ja luonnosta.

16.4.-5.5. TaideRemmin uusia maalauksia, veistoksia ja grafiikkaa.

20. – 21.4. Pirkanmaan Taidesuunnistus!

7.-26.5. Leena Joron leikkisiä, expressionistisia maalauksia.

TaideRemmin perusnäyttely on Sali 1:ssä ja vierasnäyttelyt Sali 2:ssa. Vapaa pääsy. Esteetön sisäänkäynti, mutta esteetöntä wc:tä ei ole.

Taidetalo on avoinna ti-to 13-17 ja la-su 11-17- Mikäli haluat tutustua teoksiin muina aikoina, ota yhteys: tiedustelut@leoha.fi

Taidetalon tarina

Taidetalon historia on palanen Nokian sosiaalihistoriaa ja teollista perinnettä. Talo rakennettiin Kenraali Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lastentaloksi vuonna 1936. Rakennuksen valmistuttua Mannerheimin Lastensuojeluliitto käynnisti siinä lastenneuvolatoiminnan. Kun Nokian kaupunki rakensi terveyskeskuksen, saatiin neuvolalle sieltä uudenaikaiset toimitilat. Mannerheimin Lastensuojeluliitto myi talon Oy Nokia Ab:lle. Kaupunki vuokrasi rapistuneen Lastentalon kuvataiteilijoiden näyttely- ja työskentelytiloiksi vuonna 1981.

Kulttuuriväki kunnosti tilat talkoovoimin. Siitä lähtien rakennusta on nimitetty Taidetaloksi. Pari vuotta myöhemmin Taidetalo siirtyi kaupungin omistukseen osana laajoja maakauppoja. Monipuolinen näyttelytoiminta jatkui aina vuoteen 2019 saakka. Kaupungin kulttuuripalvelujen näyttelytoiminta siirtyi kesällä 2020 avautuneeseen kirjasto- ja kulttuuritalo Virtaan, jossa taidetila Raamissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Taidetalo oli tämän jälkeen nuorisopalveluiden käytössä.

Nokian taidetalo

Nokian Taidetalo
Souranderintie 7, 37100 Nokia

Katso myös