Kallen tärppejä liikkujille

Kalle on asunut Nokialla käytännössä koko ikänsä ja kokeekin olevansa paljasjalkainen nokialainen, vaikka juuret ovat Pohjanmaan lakeuksilla. Nokia on tarjonnut Kallelle näiden lähes kolmenkymmenen vuoden aikana monenlaista tekemistä eri paikoissa. Paljon on vielä nähtävää ja tehtävää, ja Kallen mukaan juuri se tekee Nokiasta niin hyvän paikan olla ja elää.

 

Kun Kalle muutti perheensä kanssa 90-luvun alussa Nokialle, kävi ensimmäisenä tutuksi kaupungin nurmi- ja jääkentät Nokian Pyryn paitaa kantaen. Jalkapallo ja jääkiekko ovat kulkeneet mukana kaikki nämä vuodet. Pallon ja kiekon perässä Kalle menee nykyäänkin mahdollisuuksien mukaan, kun jääkiekkoa pelataan Nokian omassa jäähallissa ja palloa pääsee potkimaan myös tekonurmikentällä.

 

”Kaupungin harrastustarjonta ja -mahdollisuudet ovat lisääntynyt paljon omista lapsuusajoista.”

 

Jääkiekko on jäänyt hieman vähemmälle, mutta pallo pysyy Kallen jalassa edelleen. Takana on myös useampi vuosi Nokian palloiluhalleissa ja -saleissa pelattua futsalia eli ”sisäjalkapalloa”. Seuraavan pallonsa Kalle on ajatellut kesyttää golfin muodossa Nokia River Golfilla.

 

 

”Kun luonto on niin lähellä kuin Nokialla, tulee siellä liikuttua paljon enemmän.”

 

Vuosien aikana Kalle on asunut niin Nokian keskustassa, sen kupeessa kuin Alisella luonnon läheisyydessä. Jälkimmäiseen hän on asettunut asumaan nyt perheensä kanssa. Melkein kotiovelta avautuvat retkeilymaastot, hiihtoladut ja uimaranta tarjoavat jälleen uusia mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen. Hiihtäminen, maastopyörällä juurakkoisilla metsäpoluilla ajaminen ja retket luontoon yhdessä ja perheen kanssa ovat oivia esimerkkejä siitä, mitä kaikkea Nokialla voi touhuta.

 

Kallen kohteet

Jäähalli

Hinttalankatu 6, 37100 Nokia

Kivikesku

Koukkujärventie 518, 37150 Nokia