Pirjo nauttii kulttuurista ja tapahtumista

Pirjo on syntyperäinen nokialainen, vaikka aikanaan töiden ja opiskeluiden perässä maailmalla vierähtikin viitisentoista vuotta. Nyt takana on jälleen 30 vuotta nokialaisuutta, kun veri veti takaisin synnyinseuduille. Eläkkeellä Pirjon arki rakentuu pitkälti viiden lapsenlapsen hoitamisen ja monipuolisten harrastusten ympärille. Erityisen rakas harrastus on kulttuuri sen kaikissa muodoissa.

 

Pirjo on aina ollut kiinnostunut teatterista ja konserteista. Niissä hän kertookin käyvänsä vähintään pari kertaa kuukaudessa niin Nokialla kuin muilla paikkakunnilla. Pirjon mukaan on tärkeää nähdä ja kokea, miten muissa kaupungeissa tehdään asioita ja millaisia kulttuurielämyksiä ne tarjoavat. Tätä kautta oman kaupungin tarjontaa osaa katsoa ja nähdä eri tavalla. Pirjo kertookin olevansa tyytyväinen Nokian kulttuuripalveluihin ja -tarjontaan.

 

”Täällä Nokialla on paljon kaikenlaista konserttia ja tapahtumaa, kun katsoo ja kuulostelee rohkeasti ympärilleen.”

 

Pirjo on aktiivisesti mukana myös LC Nokia/Lotuksen toiminnassa ja sitä kautta järjestämässä erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia. Tapahtumapaikkana toimii usein Nokia-sali tai Kerhola. Pirjo kutsuukin kaikki yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet rohkeasti mukaan edistämään esimerkiksi nokialaista kulttuuria!

 

Kesäaikaan Nokian kulttuuritarjonta monipuolistuu, kun Hinttalan kotiseututalo taidenäyttelyineen ja kahviloineen avaa ovensa. Hinttalassa Pirjo vierailee useaan kertaan kesän aikana tutustuttaen paikkaan myös vieraitaan. Pirjon lempikulttuurikohteita ovat myös Pinsiön maataideteos ja tietenkin Nokian kesäteatteri, jossa vierailu kuuluu jokavuotisiin perinteisiin.

”Monille messuille on ilmainen sisäänpääsy ja myös Nokian Taidetalo vaihtuvine näyttelyineen on ilmainen ja mielenkiintoinen kohde.”

 

 

Nokia merkitsee Pirjolle paljon. Se on syntymäkaupunki ja paikka, jossa on päästy ripille, menty naimisiin ja nähty omienkin lasten rippijuhlat. Kaikissa näissä juhlissa keskiössä on ollut Nokian kirkko, joka onkin Pirjolle erityisen rakas ja muistojen täyteinen paikka. Kirkossa järjestetään usein myös konsertteja, joissa Pirjo vierailee erityisen mielellään –  samalla mieleen muistuvat omat ikimuistoiset juhlapäivät vuosien varrelta.

Pirjon kohteet

Nokia-sali

Kylmänojankatu 3, 37100 Nokia

Nokian Kesäteatteri

Nokianvaltatie 1, 37100 Nokia

Nokian kirkko

Pirkkalaistie 22, 37100 Nokia