Skip to content

Hinttalan kotiseutumuseo

Talonpoikaiskulttuuria esittelevä kotiseutumuseo, kesäkahvila, vaihtuvia näyttelyitä, käsityöläisten kesäpuoteja ja tapahtumia.

Hinttala on Nokian kaupungin viihtyisä museoalue kaupungin keskustassa. Museo esittelee 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria, ja kesäoppaat kertovat alueen historiasta kävijöille.

Hinttalassa järjestetään kesällä kaikille avointa, pääosin maksutonta ohjelmaa, kuten konsertteja, työpajoja, ohjelmaa lapsiperheille, opastuksia ja kirjallisuustapahtumia. Katso päivittäin etenevästä ohjelmalistasta, mitä Hinttalassa tapahtuu tänään. Muutokset ovat mahdollisia, ajankohtaiset ohjelmatiedot löytyvät Menokoneesta kirjoittamalla hakukenttään Hinttala. Huomaa, että tapahtumat ja näyttelyt on listattu Menokoneessa erikseen.

Menneen ajan ruoat on uusi museopirtissä esillä oleva ruokateemainen näyttely, joka esittelee Suomen ruokahistorian merkittävimpiä ruokia. Luhti – näkökulmia aikaan -näyttelyn aikajanalla historiallisia tapahtumia tarkastellaan ensisijaisesti Hinttalan kantatalon ja nykyisen kotiseutumuseon, Kankaantaan kylän ja Nokia -nimellä tunnetun paikkakunnan perspektiivistä.

Vaihtuvista näyttelyistä ja käsityöläisten puodeista löydät uniikkeja taideteoksia, kodin käyttötekstiilejä sekä tuliaisia moneen makuun.

Viehättävä Hinttalan Kahvila palvelee kävijöitä pytinkirakennuksessa. Kahvilassa ei ole erillistä lounasaikaa, mutta suolaiset ja makeat herkut vievät niin pienen kuin isommankin nälän.

 

Näyttely-, kahvio- ja museo-opasteviitat Hinttalan kotiseutumuseon alueella.
Kansallispukuinen poika istumassa Hinttalan museopirtin kuistilla puupenkillä.
Vanha punamultainen saunarakennus Hinttalan kotiseutumuseoalueella.

Osoite

Nokianvaltatie 5
37100 Nokia

Aukioloajat

Alue on avoinna kesäisin ja joulun aikaan.

4.6. – 28.8.2022:
ti – pe 10 – 18
la – su 11 – 18

30.8. – 25.9.:
ti – pe 10 – 16
la – su 10 – 18

Juhannusviikolla suljettu to 23.6. – su 26.6.

Kauden ulkopuolella ryhmät voivat tilata halutessaan museo-opastuksen Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n auktorisoiduilta oppailta ympäri vuoden. Opastuksen sisältö, reitti ja kesto räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Opastuksesta veloitetaan käytetyn ajan perusteella.

Pysäköinti

Maksuton pysäköintialue on Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä, ja sinne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti.

Esteettömyys

Alue ei ole esteetön. Pihapiirin maasto on epätasaista ja osaan rakennuksista on korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnissä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.

Ota yhteyttä

050 395 8801
kulttuuri@nokiankaupunki.fi

Katso myös