Skip to content

Hinttalan kotiseutumuseo

Museo esittelee 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria, kesäkahvila ja monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille.

Hinttala on Nokian kaupungin viihtyisä museoalue Nokian keskustassa. Museo esittelee 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria ja alueella on monipuolista ohjelmaa kesäkuusta elokuuhun kaiken ikäisille kävijöille, kuten avoimia opastuksia, konsertteja, työpajoja ja lastenkulttuuritapahtumia. Vaihtuvista kuvataide-ja käsityönäyttelyistä löydät uniikkeja taideteoksia, kodin käyttötekstiilejä sekä tuliaisia moneen makuun. Café Hinttala palvelee kävijöitä pytinkirakennuksessa.

Hinttalan kotiseutumuseon sisäpihalle on kokoontunut runsaasti ihmisiä yhteislaulutilaisuuteen kesäiltana. Ihmiset istuvat pitkillä puupenkeillä ja edessä esiintyy Nokian Harmonikkakerho solisteineen.

Osoite

Nokianvaltatie 5
37100 Nokia

Aukioloajat

Café Hinttala avoinna kesäisin ja joulun aikaan. Kauden ulkopuolella ryhmät voivat tilata halutessaan museo-opastuksen Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n auktorisoiduilta oppailta ympäri vuoden. Opastuksen sisältö, reitti ja kesto räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Opastuksesta veloitetaan käytetyn ajan perusteella.

Pysäköinti

Maksuton pysäköintialue on Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä, ja sinne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti.

Esteettömyys

Alue ei ole esteetön. Pihapiirin maasto on epätasaista ja osaan rakennuksista on korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnissä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.

Ota yhteyttä

050 395 8801
kulttuuri@nokiankaupunki.fi