Skip to content

Hinttalan kotiseutumuseo

Talonpoikaiskulttuuria esittelevä kotiseutumuseo, kahvila, vaihtuvia näyttelyitä, kädentaitajien myyntinäyttelyitä ja tapahtumia.

Hinttala on Nokian kaupungin viihtyisä museoalue kaupungin keskustassa

Museo esittelee 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria, ja kesäisin oppaat kertovat kävijöille alueen historiasta. Hinttalassa järjestetään kesällä kaikille avointa, pääosin maksutonta ohjelmaa, kuten konsertteja, työpajoja, ohjelmaa lapsiperheille, opastuksia ja kirjallisuustapahtumia. Joulun alla Hinttala on avoinna viikonloppuisin.

Menneen ajan ruoat on näyttely, joka esittelee Suomen ruokahistorian merkittävimpiä ruokia. Luhti – näkökulmia aikaan -näyttelyn aikajanalla historiallisia tapahtumia tarkastellaan ensisijaisesti Hinttalan kantatalon ja nykyisen kotiseutumuseon, Kankaantaan kylän ja nykyään Nokia-nimellä tunnetun paikkakunnan perspektiivistä.

Käsityöläisten puodeista löydät uniikkeja taideteoksia, kodin käyttötekstiilejä sekä tuliaisia moneen makuun, joulun alla tietenkin jouluisia tuotteita ja lahjoja pukinkonttiin. Hakuaika aittoihin on helmi-maaliskuussa.

Viehättävä Hinttalan Kahvila palvelee kävijöitä pytingissä, toisessa alueen päärakennuksista. Kahvilassa ei ole erillistä lounasaikaa, mutta suolaiset ja makeat herkut vievät niin pienen kuin isommankin nälän.

Kansallispukuinen poika istumassa Hinttalan museopirtin kuistilla puupenkillä.
Vanha punamultainen saunarakennus Hinttalan kotiseutumuseoalueella.

Osoite

Nokianvaltatie 5
37100 Nokia

Aukioloajat

Kesä-elokuussa tiistaista perjantaihin, joulun alla lauantaisin ja sunnuntaisin. Tarkemmat aukioloajat vahvistetaan keväällä.

Ota yhteyttä

Hinttalan kahvila
p. 044 767 1514
hinttalankahvila@gmail.com

Nokian kaupungin kulttuuripalvelut
p. 050 395 8801 (kesäoppaat)
p. 040 7799 009 (arkisin)
kulttuuri@nokiankaupunki.fi

Opastukset

Kauden ulkopuolella ryhmät voivat tilata halutessaan museo-opastuksen Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n auktorisoiduilta oppailta ympäri vuoden. Opastuksen sisältö, reitti ja kesto räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Opastuksesta veloitetaan käytetyn ajan perusteella.

Pysäköinti

Maksuton pysäköintialue on Yrittäjäkadun varrella Hinttalaa vastapäätä, ja sinne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti.

Esteettömyys

Alue ei ole esteetön. Pihapiirin maasto on epätasaista ja osaan rakennuksista on korkeat kynnykset tai portaat. Pytinkirakennuksen kahvilan sisäänkäynnissä on luiska lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkuville, mutta rakennuksessa on korkeita kynnyksiä. Alueella on inva-WC.

Katso myös