Skip to content

Taidetila Raami

Paula Huhtanen: RAUHA-PEACE-МИР 1.3.-12.4.2024

Vuoden ITE-taiteilijaksi 2020 valittu Paula Huhtanen on värikylläisen, räiskyvän ja kantaaottavan taiteen tekijä ja ehdottomasti oman tiensä kulkija. RAUHA-PEACE-МИР on Huhtasen ensimmäinen yksityisnäyttely Nokialla.

Huhtanen ei tyydy maalaamaan kankaalle, vaan korumaisella tarkkuudella rakentuvat värikylläiset väripinnat syntyvät kankaalle, puulle, metalliin, kaakelille tai vaikka vinyylille, toisin sanoen vaikkapa puunuijaan, huonekaluun tai kelloon.

Teosten rauhankyyhkyt ja onnelliset ikonit ilmentävät Huhtasen taiteelle tyypillistä elämän iloa ja toivoa vapaasti ilmaistun kauneuden kautta. Kokonaisuus on säkenöivä ja värikylläinen. Työskentelynsä oivalluksilla ja lopullisten teosten idean kohtaamisella on syntynyt esteettisesti kiinnostavaa ja suurta yleisöä innostavia ratkaisuja. Näyttelyn äänimaailman ja musiikin on tehnyt tamperelainen äänituottaja Joonatan Huuki.

Paula Huhtanen (s.1965) on Nokian Sarkolassa toimiva ITE- taiteilija, innostaja ja uudistaja. Huhtanen toteuttaa taiteilijuuttaan maalaishenkisessä maisemassa ja toimintaympäristössä. Arjessa taiteilijalle on tärkeintä taiteen tekeminen ja autenttinen, omannäköinen elämä. Rauha ja kokemukset onnesta sekä sovinnollisuus ovat Huhtasen taiteessa tavoitteita, joita hän toteuttaa värikylläisen paletin koko kirjolla. Oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi Paula Huhtanen on toiminut monipuolisesti taide- ja kulttuurialan työtehtävissä sekä taiteen vapaan kentän työryhmissä yli 30 vuoden ajan. Vuonna 2020 Huhtanen nimettiin vuoden ITE-taiteilijaksi.

Pirkanmaan Kulttuurirahasto myönsi Huhtaselle työskentelyapurahan taiteelliseen työskentelyyn vuonna 2023: SKR:n apuraha on jokaiselle taiteilijalla valtavan suuri asia, mutta ITE-taiteilijalle myönnettynä se on paitsi osoitus taiteen korkeasta laadusta, myös merkittävä arvovalinta.

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta. Lyhennesana ITE viittaa sanayhdistelmään ”itse tehty elämä”. ITE-taide on tekijänsä elinympäristöön, kulttuuriseen taustaan ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta, tapa elää esteettisiä arvoja korostavaa hyvää elämää.

Osoite

Välikatu 11 / Härkitie 6
37100 Nokia

Näyttely avoinna

ma-to 9-19, pe 9-16, la 9-15

Info

Taidetila Raami on vaihtuvien näyttelyiden tila kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa rakennuksen 1. kerroksessa.

Aukioloajat, saapuminen ja tietoa esteettömyydestä

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Ota yhteyttä

virta@nokiankaupunki.fi
nokiankaupunki.fi/virta

Katso myös