Skip to content

Taidetila Raami

Suvi Malek: Päättymätön vaellus – narratiiveja Birkalasta eri vuosisadoilta 18.11.–30.12.2022

Nokian kaupunki ja Pirkkalan kunta täyttivät 100 vuotta tänä vuonna. Yhteinen historiamme on alkanut kuitenkin jo satoja vuosia aiemmin. Taiteilija Suvi Malek tarkastelee Päättymätön vaellus – narratiiveja Birkalasta eri vuosisadoilta -näyttelyssään tätä historiallista jatkumoa, sen kuuluisia ja vähemmän kuuluisia legendoja, tarinoita ja tapahtumia. Näyttely on taidenäyttely, jossa menneisyyttä tarkastellaan paikallishistoriallisesti. Taiteilijan näkökulma on ihmisläheinen, inhimillinen. Mitä olimme ennen, sitä olemme myös nyt. Mitä menneisyys kertoo meistä ja osaammeko ottaa historiasta koskaan opiksemme?

”Projektin aloittaessani hukuin ajattomuuden tilaan. Heräsi ajatus asioiden muuttumattomuudesta muutosten keskellä – ajattomuudesta sekä se, kuinka historia toistaa itseään. Ilmastokriisi, taistelut oikeuksista, sekä ulkopuoliset uhat ovat teemoja, joita näemme edelleen jokapäiväisissä uutisissa. Yhteys menneisyyteen on vahva. Historia-aiheiset teokseni ovatkin jonkinlaisia heijastuksia, peilejä omaan aikaamme. Tätä ajatusta ylläpitäen näyttelyn teema on päättymätön vaellus”, Suvi Malek kertoo.

Suvi Malekin unenomainen öljyväritekniikka tekee historiallisista tapahtumista ja legendoista kiinnostavia ja inhimillisiä.

 

Poikkeukset aukioloaikoihin:

5.12. avoinna klo 9–15
6.12. suljettu
23.12. avoinna klo 9–15
24.12.–26.12. suljettu

Osoite

Välikatu 11 / Härkitie 6
37100 Nokia

Infoa

Taidetila Raami on vaihtuvien näyttelyiden tila kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa rakennuksen 1. kerroksessa.

Aukioloajat, saapuminen ja tietoa esteettömyydestä

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Ota yhteyttä

virta@nokiankaupunki.fi
nokiankaupunki.fi/virta

Katso myös