Skip to content

Taidetila Raami

Taidetila Raamissa avautuu Nokia ja muu maailma – Raine Lehtorannan kuvia kotoa ja kaikkialta –näyttely alkuvuodesta koronarajoitusten salliessa.

Raine Lehtoranta oli useasti palkittu nokialainen valokuvaaja, joka työskenteli Aamulehdessä yli 30 vuotta. Nokian Viholassa asunut Lehtoranta kuoli huhtikuussa 2019, jolloin hänen pitkäaikainen työparinsa Matti Kuusela sai haltuunsa kaikki Lehtorannan valokuvat. Kuusela on suunnitellut näyttelyn, joka kantaa nimeä Nokia ja muu maailma – Raine Lehtorannan kuvia kotoa ja kaikkialta.

Matti Kuuselan hallussa ovat kaikki Lehtorannan valokuvat. Kuvia on liki puoli miljoonaa, niin Afrikasta, Aasiasta, Venäjältä kuin Nokialta, jossa Lehtoranta kuvasi vapaa-ajallaan sekä luontoa että ihmisiä, eniten järviä ja lapsia. Koska myös Matti Kuusela on Nokialta, hän haluaa Lehtorannan ainutlaatuisen hienot kuvat ensimmäiseksi esille juuri Nokialla. Näyttelyssä on noin sata Kuuselan vakavasti harkiten valitsemaa valokuvaa – niistä noin 70 on Nokialta, loput muualta maailmalta. Suuri osa kuvista on esillä ensimmäistä kertaa julkisesti.

Näyttelyn avautumisesta taidetila Raamissa Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa tiedotetaan mahdollisimman pian.

Edesmennyt valokuvaaja Raine Lehtoranta pitää sylissään koirapehmolelua ja ottaa valokuvaa itsestään peilin kautta.

Osoite

Härkitie 6
37100 Nokia

Infoa

Taidetila Raami on vaihtuvien näyttelyiden tila kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa.

Aukioloajat, saapuminen ja tietoa esteettömyydestä

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Ota yhteyttä

kulttuuri@nokiankaupunki.fi
nokiankaupunki.fi/virta