Syksyn ohjelmistossa Jäähän merkitty - tumma fantasia ihmismielen syvyyksistä.

Syksyllä 2019 Etunäyttämöllä kuljetaan sadan vuoden taakse aikaan, jolloin Suomi oli juuri jättänyt taakseen kansakuntaa kahtia repineen sisällissodan. Paikallishistoriallisesti merkittävä Pitkäniemen mielisairaala tarjoaa jännittävän tapahtumapaikan fiktiiviselle kertomukselle, jonka keskiössä on ihmismielen pimeä puoli ja vankkumaton vimma karsia kansasta epäsuotuisa aines pois.

Jäähän merkitty on tummanpuhuva, fantasian aineksia hämmentävä draama, jonka rohkea toteutustapa ei jätä nimestään huolimatta katsojaa kylmäksi. Tarina hyödyntää historiallisia faktoja ja yhdistelee niitä tavalla, jonka tuloksena on aavistus dystopiaa henkivästä maailmankuvasta.

Tarinan päähenkilö on nuori nainen, Halla, jonka tie johtaa lastenkodin kautta Pitkäniemen mielisairaalaan. Punaorpo, riivattu ja puhumaton tyttö oman nokkeluutensa ja pelottomuutensa avulla paljastaa katalan juonen, jonka kohteena ei pitkällä tähtäimellä ole enää vain mielisairaalan potilaat, vaan pahimmassa tapauksessa koko kahtia jakautunut kansamme.

Jäähän merkitty on nokialaisen Heidi Korkiakankaan esikoisnäytelmä ja näytelmän ohjaa Saija Viljanen.

Näytelmää tukemassa Nokian Kaupunki, Alfred Kordelinin Säätiö, Pirkanmaan Kulttuurirahasto ja TAYS/Pitkäniemen Sairaala.

Souranderintie 2, 37100 Nokia

Infoa

Tehdas 108:n boheemi kulttuurikeskus on Etunäyttämön koti ja jokainen teatteriesitys on omanlainen elämyksensä jo pelkästään miljöönsä puolesta. Väliaikatarjoiluista vastaa Tehdas 108:n Cafe Saari.


Näytökset ajalla 2.11. – 6.12.


Liput:

Peruslippu 22 €

Opiskelija/eläkelainen 17 €

Nuorisolippu (9-14 v.) 12 €, Huom! Näytelmää ei suositella alle 12-vuotiaille! Sisältää kovia ääniä ja voimakkaista kohtauksia.

Näyttelijäyhdistyksen jäsen 12 €

Avustaja 0 €


Ota yhteyttä

045 663 2654