Skip to content

Etunäyttämö

Keväällä 2024 Etunäyttämön tuore kantaesitys, Matias ja Anni - nokialainen tähtitarina, on palkitun toimittaja Matti Kuuselan kirjoittama ja Saija Viljasen ohjaama näytelmä rohkeudesta luoda uutta ja rakkaudesta elämän loppumattomiin mysteereihin.

Matias Stark (1857-1940) oli monen alan pioneeri ja oman aikansa edelläkävijä, ”Tarkin maisteri”, joka tunnettiin erityisesti valokuvistaan, tähtinäytöksistään ja lähes ehtymättömästä toimeliaisuudestaan. Hänen ensimmäinen vaimonsa Anni Stark os. Pahlman (1861-1901) oli kansakoulunopettaja, joka muun muassa perusti Nokialle yhden ensimmäisistä kansakouluista yhdessä miehensä Matiaksen kanssa vuonna 1893. Yhdessä tämä pari virkisti ja kehitti paikallista kulttuuri- ja sivistyselämää monin tavoin vastoinkäymisistä huolimatta.

Jotkin tarinat on kirjoitettu tähtiin ja joillekin meistä onnekkaista rinnalle löytyy joku, jonka valo loistaa alati kirkkaana kuin Pohjantähti taivaankannen yllä. Eikä yksikään päämäärä ole silloin mahdoton.

Käsikirjoitus: Matti Kuusela
Ohjaus: Saija Viljanen
Apulaisohjaaja: Maarit Pakarinen

Rooleissa:
Markus Pärssinen, Harri Heiskanen, Liisi Hämäläinen, Noora Koski-Kivinen,  Maarit Pakarinen, Petri Salmi, Anitta Forssen, Jaana Hara, Amanda Peltomaa, Noora Aalto, Päivi Honkanen, Matti Nieminen, Mauri Hakanen, Ulla Lehtinen, Erkki Lahtinen (kertojaääni)

Osoite

Tehdassaari, Korjaamorakennus
Souranderintie 2
37100 Nokia

Katso saapumisohjeet

Info

Esitykset ajalla 10.2.-29.3.2024.

Liput

Peruslippu 24€
Eläkeläinen/opiskelija/työtön 18€
NNY jäsenlippu 14€
Avustajat 0€

Lippuvaraus verkossa

Lippujen varaus onnistuu myös sähköpostitse: liput@nokiannayttelijayhdistys.fi tai puhelimitse numerosta 045 663 2654.

Ryhmävaraukset (väh. 10 hlöä) sähköpostitse tai puhelimitse. Ryhmävaraukset laskutetaan etukäteen.

Ota yhteyttä

045 663 2654
etunayttamo@nokiannayttelijayhdistys.fi
etunayttamo.fi

Katso myös