Kevään ohjelmistossa Bernarda Alban talo

Taiteellisesti kunnianhimoisia, kantaesityksiä ja tuoreita näkökulmia ennakkoluulottomalla otteella. Etunäyttämö tarjoaa katsojilleen sopivan intiimiä ja tunteikasta teatteria, huumoria ja vauhtia kaihtamatta. Etunäyttämö tuo nimensä veroisesti lähelle katsojaa niin ajankohtaisia aiheita kuin klassikkoteostenkin ikivihreitä ajatuksia. Intiimi teatteritila sijaitsee rouhean boheemissa Tehdas 108:ssa Nokian Tehdassaaressa.

Bernarda Alban Talo seuraa yhdeksän naisen elämää nimensä mukaisesti Bernarda Alban talossa. Bernarda on leskeksi jäävä rouva, joka kontrolloi palvelijoidensa, äitinsä ja etenkin viiden tyttärensä elämää. Naisten elämää ohjaa vahva käyttäytymisnormisto, joka luo heidän elämänsä ylle tumman, surrealistisen varjon. Naiset kärsivät rakkauden puutteesta ja haaveilevat onnellisemmasta tulevaisuudesta kykenemättä kuitenkaan ottamaan valtaa omasta elämästään. Kun joku niin uskaltautuu tekemään, ei loppu ole onnellinen.

Esitys lähestyy Federico Garcia Lorcan näytelmää synkän humoristisella tulkinnalla, sekä kokeilevalla, kekseliäällä ja kauniilla visuaalisuudella. Bernarda Alban Talo käsittelee naisten alisteista asemaa, itsemääräämisoikeutta ja häpeää.

Käsikirjoitus:  Federico Garcia Lorca
Ohjaus:  Susanna Rämö ja Antton Nissinen

 

Souranderintie 2, 37100 Nokia

Infoa

Tehdas 108:n boheemi kulttuurikeskus on Etunäyttämön koti ja jokainen teatteriesitys on omanlainen elämyksensä jo pelkästään miljöönsä puolesta. Väliaikatarjoiluista vastaa Tehdas 108:n Cafe Saari.


Näytökset ajalla 10.3. – 30.3.2019


Liput: 20 € / 15 €


Ota yhteyttä

045 663 2654