Skip to content

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta

Uusi kirjasto- ja kulttuuritalo Virta on kaupunkilaisten yhteinen, urbaani olohuone Nokian keskustassa.

Viihdy vaikka koko päivä

Näyttävän rakennuksen on suunnitellut Pekka Koli arkkitehtitoimisto Tilatakomosta. Julkisivun rypistettyä paperia muistuttava pintamateriaali kuvastaa uutta alkua ja luo mielleyhtymiä kirjoihin sekä Nokiaan teollisuuskaupunkina. Hanna-Marie Naukkarisen sisustamat, valoisat ja monikäyttöiset tilat kutsuvat kaiken ikäisiä kävijöitä viihtymään.

Meiltä löydät:

• monipuoliset kirjastopalvelut
• toimintaa nuorille nuorisotila Nuksussa
• korkealaatuiset taidenäyttelyt taidetila Romussa ja Raamissa
• Nokian historiaa pähkinänkuoressa Kertomus Nokiasta -näyttelyssä
• Aidan Herkut -kahvilan maittavat kahvilapalvelut
• kiinnostavia tapahtumia ja pop up-näyttelyitä
• Tiloja työskentelyyn, opiskeluun, kokousten ja tapahtumien järjestämiseen.

Nokian kaupungin pääkirjasto on osa kirjasto- ja kulttuuritalo Virtaa. Käytössäsi on yli 90 000 niteen kokoelmat ja kattavat kirjastopalvelut. Hiljainen lukusali tarjoaa paikan rauhoittumiseen.

Musiikkihuoneessa voit kokeilla eri soittimia tai harjoitella omaan tahtiin. Tietotorilla tulostat, skannaat ja surffaat netissä. Tuoreimmat uutiset voit lukea myös e -lehtinä.

Lastenosaston värikkäät eläinaiheiset kuvakirjalaatikot kutsuvat seikkailuun pienemmän ja isommankin lukijan.

Herkutteluhetki kruunaa kirjasto- tai näyttelykäynnin

Aidan Herkut tarjoaa kahvilapalveluja rennolla otteella kaikille kaupunkilaisille. Kahvilasta voi tilata myös kokoustarjoilut Virrassa järjestettäviin tilaisuuksiin.

Valokeilassa taide ja kiehtova historia

Taidetila Romun pysyvä Harlekiini ja häränkallo -näyttely esittelee Martti ja Sirkka-Liisa Helinin Nokian kaupungille vuonna 1999 lahjoittamaa noin 2000 esineen taidekokoelmaa. Esillä on kotimaista, erityisesti pirkanmaalaista veistotaidetta, taidemitaleja, grafiikkaa, taideteollista tuotantoa sekä luontoa ja ihmistä tutkivaa maalaustaidetta. Kokoelmaan kuuluu taidekirjasto, johon voit tutustua taidetilan viihtyisässä lukunurkkauksessa.

Taidetila Raami ja 3. kerroksen pop up – näyttelyseinä tarjoavat vaihtuvia taide-elämyksiä. Virta ihastuttaa myös julkisilla taideteoksilla, joita löytyy talon kaikista kerroksista.

Kertomus Nokiasta -näyttelyssä näet, kuinka Pirkkalan pitäjässä sijainneesta kylästä kehittyi yksi Suomen tunnetuimmista kaupungeista. Mielenkiintoiset esineet ja valokuvat johdattavat paikallisen teollisen historiaan kertoen, miten nykyinen kaupunki on vuosikymmenien kuluessa kehittynyt ja muuttunut.

Vinkit vierailuun

• Virrassa järjestetään säännöllisesti kaikille avoimia, maksuttomia yleisöopastuksia
• voit tilata ryhmällesi talokierroksen tai näyttelyopastuksen
• koululaisryhmille ja varhaiskasvatukselle tarjoamme kohdennettua ohjelmaa
Menoinfosta löydät kaikki Virran ajankohtaiset näyttelyt ja tapahtumat

Katso myös