Skip to content

Maatialanharju

Maatialanharjun luontopolku on lähellä Nokian keskustaa.

Helposti tavoitettava Maatialanharju sijaitsee Nokian keskustan itäpuolella Vihnusjärven rannassa. Noin viiden kilometrin pituinen luontopolku alkaa Kennonnokan parkkipaikalta. Polku on viitoitettu ja Vihnusjärven vettyville rantaosuuksille on rakennettu pitkospuita.

Reitti on helppokulkuista erityisesti harjun laella, mutta Vihnusjärven rantaosat ovat paikoin kivikkoisia ja juurakkoisia. Takaisinpäin voi kuitenkin halutessaan oikaista helppokulkuista ulkoilureittiä pitkin.

Harju kohoaa Vihnusjärven rannasta jyrkästi jopa 40 metriä ja erottuu selvästi maisemasta. Harjulla kasvaa pääosin mänty- ja kuusivaltaista metsää, mutta Maatialanharju on kuuluisa myös ketokasveista ja erityisesti ketosienilajeista. Harjulla sijaitsee tiettävästi Suomen ensimmäinen yksinomaan sienilajistonsa perusteella rauhoitettu suojelualue. Harjun itäosassa sijaitsee ensimmäisen maailmansodan aikaisia vallihautoja, joiden ohitse myös luontopolku kulkee.

Maatialanharju on oiva kohde myös polkujuoksulle ja talvella alueella on hoidettu hiihtoreitti. Harjun länsipäässä sijaitsee myös Nokian suosituin uimaranta, Kennonnokka, jonne voi kesäisin pulahtaa ulkoilun jälkeen.

Nokian retkeilyreitit -esite (pdf)

Osoite

Kennonnokka
37100 Nokia

Infoa

Nokian lukion oppilaat ovat tuottaneet Maatialanharjulle jääkaudesta ja harjun historiasta kertovan sähköisen luontopolun, joka toimii mobiilisti myös paikannuksen avulla. Luontopolun löydät osoitteesta: https://arcg.is/2gUrAzP

Ota yhteyttä

venla.kuusela@nokiankaupunki.fi

Katso myös