Skip to content

Markluhdanlahden luontolava

Markluhdanlahti on Pyhäjärven Pappilanselän pohjoisin lahti, jonka kaakkoispuolisella sijaitsevalle niemekkeelle on rakennettu syksyllä 2022 uusi luontolava sekä esteetön luontopolku lammaslaitumen halki.

Lahden kaakkoispuoliselta niemekkeeltä voi tarkkailla Markluhdan linnustoa, vaikka itse Pappilanselälle ei näekään. Pyörällä ja kävellen alueelle pääsee Markluhdanraittia pitkin sekä Pitkäniemen että keskustan suunnasta.

Markluhdanlahden niemekkeelle on rakennettu uusi luontolava ja samalla esteetön luontopolku lammaslaitumen halki. Luontolava on kaksitasoinen ja alempi kerros sekä reitti lavalle on toteutettu esteettömänä. Luontolavan vieressä on myös nuotiopaikka.

Markluhdanlahti on luonnoltaan arvokas ja merkittävä kohde uhanalaisen vesilinnuston kannalta. Alueella on myös rauhoitettuja sudenkorento- ja kasvilajeja.

Luontoelämyksiä lisää reitin kulkeminen lammaslaitumen läpi sekä matkan varrella oleva pienialainen lehto, joka on erityisen hieno keväisin.

Markluhdanlahden luontolava on rakennettu puusta ja on kaksitasoinen. Ensimmäiselle tasolle pääsee ramppia pitkin.

Osoite

Kivimiehenkatu 6
37100 Nokia

Infoa

Luontolavalle pääsee Markluhdanraitin kevyen liikenteen väylää pitkin, joka alkaa Kivimiehenkadun päästä ja jatkaa lammaslaitumen poikki niemekkeeseen.

Auton voi pysäköidä Tredun pysäköintipaikalle Kivimiehenkadun loppupäähän.

Ota yhteyttä

venla.kuusela@nokiankaupunki.fi

Katso myös