Skip to content

Nokian Kesäteatteri

Nokian Kesäteatterin ohjelmistossa kesällä 2024 on Kievarin salaisuus -näytelmä, jonka tarina sijoittuu iloiselle 20-luvulle.

Keskellä Hämeen sydänmaita sijaitsee kaksikerroksinen viihtyisä, mutta jo parhaat päivänsä nähnyt Metsätien kievari.

Suomeen jo kauan sitten rantautunut Beata Liivinmaalta on ostanut huutokaupasta kievarin pitäjän oikeudet. Synnyinseudultaan paetessaan hän on siepannut mukaansa orvoksi jääneen sisarentyttärensä Kaarinin. Mutta siitä kaikesta on jo aikaa.

Aikuistuttuaan Kaarin on ryhtynyt hoitamaan kievaria varmoin, vaikka ei aina niin laillisin ottein. Beata sen sijaan viettää ansaittuja eläkepäiviään yläkerran parvekkeella. Kuin kaikuna menneisyydestä rahisee vanhassa gramofonissa Tosca-valssi.

’’Sä kaukaa saavuit maasta vieraiden.
Vain vaiti ollen mä sinua katselin.
Silloin tunsin, kuin silta katseiden, johdattaa toivojaa, vaikka sanat on vieraitakin.’’

Naisten elämään ei ole mahtunut muuta kuin työ. Vilskettä kievariin tuovat yöpyvät ja hevosta vaihtavat matkustajat. Hollimiehet, keittäjä ja aputyttö saavat paiskia hommia olan takaa.

Voimaan astunut kieltolaki aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa Kaarinille. Matkustajat tarvitsevat tuloryypyn ja aterian painikkeeksi vähän muutakin, ruokaa sulattavaa, joten naisten on pakko turvautua salakuljettajiin, jotka hoitavat ’’kovaa teetä’’ tähänkin kaukaiseen, metsäisen tien varrella olevaan kievariin.

Swingin ja bluesin saattamana saapuu myös esiintymiskiertueellaan oleva orkesteri ja tanssitytöt. Illanvietto syntyy kuin itsestään. Mutta ovatko kaikki asiakkaat sitä, mitä kertovat olevansa. Lisäksi vieraita askarruttaa suljettu huone, jossa kukaan ei saa yöpyä.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Heli Pitkänen
Musiikki: Sami Varvio
Lavastus: Tapio Huilla
Kuvat: Pasi Aittokumpu

Osoite

Nokianvaltatie 1
37100 Nokia

Infoa

Kesäteatterin parkkipaikka sijaitsee Nokianvaltatien ja Maatialankadun risteyksessä.

Näytöksiä ajalla 26.6.-10.8.2024.

Liput

30/27/15 euroa

Varaa lippusi kesäteatteriin lippuvarauksen kautta.

Lippujen lunastus lippukassalta nimellä, kun tulette katsomaan esitystä tai ennakkoon lipputoimistosta Kylmänojankatu 3, Nokia.

Ota yhteyttä

050 346 8464, 050 347 5102
nokiantyovaenteatteri@kolumbus.fi
nokianteatteri.fi

Katso myös