Skip to content

Nokian Kesäteatteri

Nokian Kesäteatterin ohjelmistossa kesällä 2022 on Metsän Morsian -näytelmä, joka on kirjoitettu ja sävelletty luomakunnan kunniaksi.

Mystiikkaa ja romantiikkaa! Kesäteatteria ympäröivä metsä on osa lavastusta tarinassa, joka tapahtuu 1800-luvun loppupuolella. Näyttämöllä on myös suo. Sen yli kuljetaan pitkospuita pitkin. Suon laidalla on metsänvahdin virkatalo.

Tapahtumat sijoittuvat aikaan, jolloin peurat, hirvet ja kauriit laidunsivat syvien salojen heinäniittyjä. Köyhä tyttö Piritta pestataan paimentamaan talon lampaita. Metsän pimennoissa hän kohtaa petojen lisäksi myös outoa väkeä. Kuka on villin näköinen muukalainen, jonka paimentyttö näkee metsästävän kruunun riistaa, vieläpä luvattomasti aivan vahdin silmien alla?

Pitäjän vallesmannin ja erityisesti hänen rouvansa huolenaiheena on myös heidän tyttärensä Johanna, joka on torjunut jo kaikki kosijansa. Mistä löytyy tarpeeksi vauras aviomiesehdokas heidän vaativalle tyttärelleen?

Suo erottaa tarinan henkilöt toisistaan. Vain paimentyttö Piritta tuntee kuuluvansa sen molemmille puolille. Kuusten naavaisten oksien alla, hän kuulee metsien mystisen kutsun ja sen lumoavan laulun.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Heli Pitkänen
Musiikki: Sami Varvio
Lavastus: Tapio Huilla
Puvut: Heli Roininen

Metsän Morsian -näytelmän roolihahmot kokoontuneina metsän keskellä sijaitsevalle näyttämölle.
1800-luvun tyylisiin, vihreän ja ruskean sävyisiin pukeutuneet näyttelijät metsän keskellä.
Metsän Morsian -näytelmän paimentyttö ja metsänhenkisesti pukeutuneet metsänneidot metsässä.

Osoite

Nokianvaltatie 1
37100 Nokia

Infoa

Kesäteatterin parkkipaikka sijaitsee Nokianvaltatien ja Maatialankadun risteyksessä.

Näytöksiä ajalla 29.6.-7.8.2022.

Liput

25 / 22 / 12 euroa

Varaa lippusi Metsän Morsian -näytelmään lippuvarauksen kautta.

Lippujen lunastus lippukassalta nimellä, kun tulette katsomaan esitystä tai ennakkoon lipputoimistosta Kylmänojankatu 3, Nokia.

Ota yhteyttä

050 346 8464, 050 347 5102
nokiantyovaenteatteri@kolumbus.fi
nokianteatteri.fi

Katso myös