Skip to content

Työläiskotimuseot

Työläiskotimuseot kertovat 1800- ja 1900-lukujen taitteen elämästä teollistuvalla paikkakunnalla.

Nokian työläiskotimuseon rakennukset kertovat paikallisen työväestön asuinoloista 1800-luvun ja 1900-luvun vaihteen molemmin puolin.  Tsaarinaikaista työläiskotia edustavat Sirenin mökin tummunut hirsirakennus ja sen pihapiiriin kuuluva savusauna-mäkiuuni. 1920-luvun asuinoloja kuvaa keltainen Isonkiven-Järvisen mökki pienine talousrakennuksineen. Kumpikin on siirretty nykyiselle paikalleen Koskenmäen alueelta Nokianvirran eteläpuolelta.

Eteisessä on tulisija ja tupakointikieltokyltti.
Makuuhuoneen ikkunan edessä on pieni pöytä, jossa on öljylamppu. Seinän vieressä on piironki ja ompelukone.

Osoite

Nokianvaltatien ja Yrittäjäkadun risteys

Aukioloajat

Työläiskotimuseot ovat avoinna sunnuntaisin 11.6. – 13.8.2023 (ei juhannuksena) klo 14 – 17, jolloin paikalla on opas.

Ryhmät voivat tilata halutessaan opastuksen Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n auktorisoiduilta oppailta ympäri vuoden. Opastuksen sisältö, reitti ja kesto räätälöidään ryhmän toiveiden mukaan. Opastuksesta veloitetaan käytetyn ajan perusteella.

Pysäköinti

Maksuton pysäköintialue on Yrittäjäkadun varrella Hinttalan kotiseutumuseota vastapäätä, ja sinne ajetaan kääntyen Nokianvaltatieltä Yrittäjäkadulle. Pihapiirissä on muutamia pysäköintipaikkoja ja Tampereen seudun joukkoliikenteen autoilla pääsee lähes portille asti.

Esteettömyys

Alue ei ole esteetön. Pihapiiriin johtaa pehmeää hiekkaa oleva kevyen liikenteen väylä. Pihapiirin maasto on epätasaista, rakennuksiin on korkeat kynnykset ja portaat, ja tilat ovat pieniä.

Ota yhteyttä

050 395 8801
kulttuuri@nokiankaupunki.fi

Katso myös